Bij de bakker is altijd iets te beleven

Bekijk het nieuws

De bakker bakt van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn dus regelmatig nieuwtjes te delen.

Oliebollenbakkerij

Ook oliebollen in de Waarderpolder op 30 en 31 december

De oliebollenbakkerij bij onze bakkerij in de Waarderpolder in Haarlem is al jaren een groot succes. Hier kun je zien hoe wij de bollen bakken en kunnen kinderen zelf hun oliebollen ‘pimpen’. Helaas kan de oliebollenbakkerij dit jaar door corona niet doorgaan. De winkel is wel open! En voor alle kinderen hebben wij een zakje

Appelbeignet….of….Appelbeignet

Heb jij al een keuze gemaakt?

Aan jou de keuze: ga je voor de beignet met verse appels en wat gele room of voor de bekroonde ‘de luxe’ met een hele schijf appel, kaneelspijs, een amarene kers en een vleugje rum? Allemaal even smaakvol, dus sterkte met kiezen!

Mini speculaasjes

zo lekker, met goud bekroond!

Onze mini speculaasjes zijn onweerstaanbaar lekker. Uiteraard van roomboter, met krokante amandeltjes door de koekjes. Heerlijk bros, en omdat ze zo klein zijn mag je er best eentje, en nog eentje, en nog eentje….Deze speculaasjes zijn door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond, en dat zegt wel iets over de beste keuzes die wij

Nog meer stoer brood…

Frans brood met een bite!

Ons (st)oer brood wordt gebakken van pure ingrediënten: bijvoorbeeld Frans graan gemalen door de Bretonse molenaar, op basis van desem voor lange fermentatie en handgemaakt en gebakken op de stenen vloer in onze bakkerij. Zo haal je de echte Franse smaak in huis! Wij bakken speciaal voor jou elke dag vers (st)oer brood voor bij

Making of Hollandsch Volkoren

Het geheim van bakker Ge

Hoe maakt Bakkerij van Vessem nu Hollandsch Volkoren? Het is een brood zonder ‘versnellers’ of andere broodverbetermiddelen. Bakkerij van Vessem gebruikt oude processen, zoals autolyse, bruhstucken, desem, no kneed, rijzen zonder rijskast, Maillard en bakken op steen. Dit zijn allemaal technieken die de smaak van het brood in positieve zin verbeteren. De belangrijkste ingrediënten? Tijd

Frank Vogelzang, directeur bij de Waddenmolen

'Onze' Groningse meelfabriek

Voor het Monnikenbrood en volkorenbrood worden het meel en de bloem ingekocht bij een industriële molen. Maar wel een bijzondere, gelegen vlakbij de Wadden in Groningen: de ‘Waddenmolen’ in het mooie Uithuizermeeden. Frank Vogelzang is de directeur en er werkt natuurlijk ook een molenaar. In dit geval geen vakman, maar een vakvrouw. Joan is verantwoordelijk

Een echte vakvrouw in de waddenmolen

Joan onze molenaar in de waddenmolen

Vakvrouwschap van de bovenste plank, in een fabriek waar per uur 10.000 kg gemalen kan worden. Joan doet dit op de moderne manier, waarbij de tarwekorrel verschillende stadia passeert om optimaal te vermalen. Hierdoor heb je een enorme capaciteit, zonder al te veel verlies van kwaliteit. Daarom is brood nog steeds een betaalbaar en gezond

Hoe grover, hoe gezonder

Volkorenzemelen zijn een onmisbaar onderdeel binnen ons huidige voedingssysteem

Voor de oorlog was volkorenbrood ‘arme luizenbrood’. De rijkeren en welgestelden aten liever wit brood. Hiervoor werd uit het meel de zemel gezeefd. Dan houd je bloem over en hier bak je witbrood van. Ook heel gezond, maar je mist dan wel de gezond- heidsaspecten van de Volkorenzemelen. “Volkorenzemelen zijn een onmisbaar onderdeel binnen ons

Mijn molen is het beste van twee werelden

met Jan Pot

Jan is een molenaar in hart en nieren. Hij is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen. En ja, malen is vakmanschap. Als je bij zijn molen ‘de Hoop’ in Kropswolde komt, valt direct op dat de wieken niet compleet zijn. Een wens volgens Jan,

‘De akkervogels, bijen en vlinders helpen mij’

Bernhard Prins, van Landbouwonderneming Prins Gastman VOF, is teler van 100 hectare in Groningen.

Samen met zijn vrouw Hilda en zoon Hero runt hij zijn onderneming in Zuidbroek. Zij zorgen voor een bewerkbare kleiachtige bodem van het land door vruchtwisselingen van bieten, aardappelen en tarwe. En voor bloemranden om de percelen. “Hierdoor helpen de akkervogels, bijen, vlinders en hommels mij. Zij eten de luizen op, dus kan ik op