Bij de bakker is altijd iets te beleven

Bekijk het nieuws

De bakker bakt van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn dus regelmatig nieuwtjes te delen.

Persbericht

Haarlem, 12 september 2023

Zaterdag 09 september is de staking ten einde gekomen. Hiermee is nog geen nieuwe afspraak afgedwongen, Jos Huybregts wacht hiervoor de onderhandelingen van vakbonden en brancheorganisatie af. Zij zullen met een goede overeenkomst komen en niet alleen een afspraak voor de medewerkers van bakkerij van Vessem. Wij kunnen nu gelukkig weer rekenen op de steun

Speculaas

Zolang de ‘R’ in de maand zitten bakken wij ze heerlijk vers. Roomboter, amandel, speculaasbrokken. Zet jij een kopje thee? Dan bakken wij de brokken. Onze bakkers zijn vandaag weer begonnen met het bakken en de bakkerij ruikt weer verrukkelijk. Vanaf september liggen onze mini speculaasjes en speculaasbrokken weer vers in onze bakkerswinkels.

Madeleine van de maand

Madeleines zijn van oorsprong afkomstig uit de Franse stad Commercy in de regio Lorraine. Volgens de legende werden de kleine cakejes voor het eerst gemaakt door een kok genaamd Madeleine, die in dienst was bij de hertog van Lotharingen. Wij hebben altijd de vanillesmaak in ons assortiment en daarnaast wisselende seizoenssmaken, zoals hazelnoot, pistache en

Werken in de gezelligste winkel in jouw buurt

Kom werken bij een van de leukste bedrijven van het land. Wat wij jou bieden? Gratis brood Goede verdiensten Flexibele werktijden De kans om door te groeien via ons eigen opleidingsprogramma

De kroon op ons werk

Wij zijn gekozen door de organisatie van de Koning Willem 1 prijs tot een van de drie leukste en meest waardevolle MKB bedrijven van Nederland. Dit is een eer, niet alleen omdat de prijzen overhandigd door HM Koningin Maxima zijn, maar ook omdat dit heel bijzonder is voor een bakkerij. Wij zijn opgevallen door onze

Making of Hollandsch Volkoren

HET GEHEIM VAN BAKKER GE

Hoe maakt Bakkerij van Vessem nu Hollandsch Volkoren? Het is een brood zonder ‘versnellers’ of andere broodverbetermiddelen. Bakkerij van Vessem gebruikt oude processen, zoals autolyse, bruhstucken, desem, no kneed, rijzen zonder rijskast, Maillard en bakken op steen. Dit zijn allemaal technieken die de smaak van het brood in positieve zin verbeteren. De belangrijkste ingrediënten? Tijd

Hoe grover, hoe gezonder

Volkorenzemelen zijn een onmisbaar onderdeel binnen ons huidige voedingssysteem

Voor de oorlog was volkorenbrood ‘arme luizenbrood’. De rijkeren en welgestelden aten liever wit brood. Hiervoor werd uit het meel de zemel gezeefd. Dan houd je bloem over en hier bak je witbrood van. Ook heel gezond, maar je mist dan wel de gezond- heidsaspecten van de Volkorenzemelen. “Volkorenzemelen zijn een onmisbaar onderdeel binnen ons

Mijn molen is het beste van twee werelden

met Jan Pot

Jan is een molenaar in hart en nieren. Hij is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen. En ja, malen is vakmanschap. Als je bij zijn molen ‘de Hoop’ in Kropswolde komt, valt direct op dat de wieken niet compleet zijn. Een wens volgens Jan,

‘De akkervogels, bijen en vlinders helpen mij’

Bernhard Prins, van Landbouwonderneming Prins Gastman VOF, is teler van 100 hectare in Groningen.

Samen met zijn vrouw Hilda en zoon Hero runt hij zijn onderneming in Zuidbroek. Zij zorgen voor een bewerkbare kleiachtige bodem van het land door vruchtwisselingen van bieten, aardappelen en tarwe. En voor bloemranden om de percelen. “Hierdoor helpen de akkervogels, bijen, vlinders en hommels mij. Zij eten de luizen op, dus kan ik op

Het meest  smaakvolle  brood  met Andries Gort 

“Het belangrijkste verschil zit ‘m in het hoofdingrediënt tarwe en het proces, waarbij tijd een tweede kostbaar  ingrediënt is” 

“Tarwe komt voornamelijk uit het oosten van Duitsland of de Oekraïne. Op zich niets mis mee, want daar schijnt de zon en door het landklimaat krijg je hoge opbrengsten. Maar vroeger groeiden in Nederland ook prima bakwaardige tarwerassen. Langzaam zijn deze verdwenen. Onder druk van de hogere opbrengsten, dus lagere prijzen uit het buitenland. Ondanks

Vriendenpas