Bij de bakker is altijd iets te beleven

Bekijk het nieuws

De bakker bakt van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn dus regelmatig nieuwtjes te delen.

Openingstijden in januari aangepast

Gedurende de maand januari zijn wij iedere zondag een uurtje langer open en bakken wij heerlijke producten voor de lunch en het diner. Op maandag gaan we iets eerder dicht, namelijk om 14 uur. Heb jij onze nieuwe foccacia al geproefd die wij op zondag rond 12 uur bakken?

Volkorenbrood: vol vezels, vol smaak

Het is de week van het brood, met landelijk heel veel informatie en vooral volkorenbrood onder de aandacht. Ons verse volkorenbrood bevat niet alleen superveel vezels, maar ook eiwitten, vitamines en mineralen. Onmisbaar in je voedingspatroon dus! We bakken onze volkorenbroden grof en fijn. Zo bakken we voor ieder wat wils, want iedereen heeft soms

Waarom volkoren?

Eerst maar even uitleggen wat volkoren is. Van de volle tarwekorrel malen wij volkorenmeel. Hier zit dus nog de schil van de korrel, de vezel, in vermengd. Zeef je deze hieruit, dan spreekt de bakker over bloem. Van volkorenmeel bakken wij volkorenbrood. De vezels zijn onmisbaar in ons voedingspatroon. Dit is wetenschappelijk bewezen. Als je

Waar komt ons volkoren vandaan?

Volkoren wordt niet alleen gemalen van tarwe, maar ook van bijvoorbeeld spelt, boekweit, gerst en rogge. Allemaal graansoorten die wij graag gebruiken in onze broodsoorten. Iedere soort vraagt om specifieke teeltomstandigheden. Zo heeft bijvoorbeeld durum heel veel zonuren nodig. Deze soort gedijt daarom het beste in het uiterste zuiden van Italie. Hier wordt bijvoorbeeld foccacia

Werken in de gezelligste winkel in jouw buurt

Kom werken bij een van de leukste bedrijven van het land. Wat wij jou bieden? Gratis brood Goede verdiensten Flexibele werktijden De kans om door te groeien via ons eigen opleidingsprogramma

De kroon op ons werk

Wij zijn gekozen door de organisatie van de Koning Willem 1 prijs tot een van de drie leukste en meest waardevolle MKB bedrijven van Nederland. Dit is een eer, niet alleen omdat de prijzen overhandigd door HM Koningin Maxima zijn, maar ook omdat dit heel bijzonder is voor een bakkerij. Wij zijn opgevallen door onze

Making of Hollandsch Volkoren

HET GEHEIM VAN BAKKER GE

Hoe maakt Bakkerij van Vessem nu Hollandsch Volkoren? Het is een brood zonder ‘versnellers’ of andere broodverbetermiddelen. Bakkerij van Vessem gebruikt oude processen, zoals autolyse, bruhstucken, desem, no kneed, rijzen zonder rijskast, Maillard en bakken op steen. Dit zijn allemaal technieken die de smaak van het brood in positieve zin verbeteren. De belangrijkste ingrediënten? Tijd

Hoe grover, hoe gezonder

Volkorenzemelen zijn een onmisbaar onderdeel binnen ons huidige voedingssysteem

Voor de oorlog was volkorenbrood ‘arme luizenbrood’. De rijkeren en welgestelden aten liever wit brood. Hiervoor werd uit het meel de zemel gezeefd. Dan houd je bloem over en hier bak je witbrood van. Ook heel gezond, maar je mist dan wel de gezond- heidsaspecten van de Volkorenzemelen. “Volkorenzemelen zijn een onmisbaar onderdeel binnen ons

Mijn molen is het beste van twee werelden

met Jan Pot

Jan is een molenaar in hart en nieren. Hij is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen. En ja, malen is vakmanschap. Als je bij zijn molen ‘de Hoop’ in Kropswolde komt, valt direct op dat de wieken niet compleet zijn. Een wens volgens Jan,

‘De akkervogels, bijen en vlinders helpen mij’

Bernhard Prins, van Landbouwonderneming Prins Gastman VOF, is teler van 100 hectare in Groningen.

Samen met zijn vrouw Hilda en zoon Hero runt hij zijn onderneming in Zuidbroek. Zij zorgen voor een bewerkbare kleiachtige bodem van het land door vruchtwisselingen van bieten, aardappelen en tarwe. En voor bloemranden om de percelen. “Hierdoor helpen de akkervogels, bijen, vlinders en hommels mij. Zij eten de luizen op, dus kan ik op

Vriendenpas