De bakker bakt van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn dus regelmatig nieuwtjes te delen.
Deze week is de officiële introductie van onze nieuwste lekkernij: de Jolie vanille, meringue of pomme. Drie heerlijke smaken, dus er is altijd iets voor jou bij. En vrijdag en zaterdag ook nog een voor jouw beste vriend, moeder, papa of liefje. Want vrijdag en zaterdag krijg je bij aankoop van een Jolie er gratis één
De basis van de Jolie is een Frans fris, zacht, gefrituurd broodje met vanillesuiker. Wij bakken de Jolie in drie smaken en ze zijn allemaal even lekker. Vanille: met vanillecrème Appel Crumble: met crème, gebakken appeltjes en krokante koekcrumbles. Meringue au Citron: met crème, lemon curd en kookschuim. Wij zijn reuzebenieuwd wat jouw favoriet is! De actie loopt tot en met
Het is de week van het brood, met landelijk heel veel informatie en vooral volkorenbrood onder de aandacht. Ons verse volkorenbrood bevat niet alleen superveel vezels, maar ook eiwitten, vitamines en mineralen. Onmisbaar in je voedingspatroon dus! We bakken onze volkorenbroden grof en fijn. Zo bakken we voor ieder wat wils, want iedereen heeft soms
Wij zijn gekozen door de organisatie van de Koning Willem 1 prijs tot een van de drie leukste en meest waardevolle MKB bedrijven van Nederland. Dit is een eer, niet alleen omdat de prijzen overhandigd door HM Koningin Maxima zijn, maar ook omdat dit heel bijzonder is voor een bakkerij. Wij zijn opgevallen door onze
Hoe maakt Bakkerij van Vessem nu Hollandsch Volkoren? Het is een brood zonder ‘versnellers’ of andere broodverbetermiddelen. Bakkerij van Vessem gebruikt oude processen, zoals autolyse, bruhstucken, desem, no kneed, rijzen zonder rijskast, Maillard en bakken op steen. Dit zijn allemaal technieken die de smaak van het brood in positieve zin verbeteren. De belangrijkste ingrediënten? Tijd
Voor de oorlog was volkorenbrood ‘arme luizenbrood’. De rijkeren en welgestelden aten liever wit brood. Hiervoor werd uit het meel de zemel gezeefd. Dan houd je bloem over en hier bak je witbrood van. Ook heel gezond, maar je mist dan wel de gezond- heidsaspecten van de Volkorenzemelen. “Volkorenzemelen zijn een onmisbaar onderdeel binnen ons
Jan is een molenaar in hart en nieren. Hij is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen. En ja, malen is vakmanschap. Als je bij zijn molen ‘de Hoop’ in Kropswolde komt, valt direct op dat de wieken niet compleet zijn. Een wens volgens Jan,
Samen met zijn vrouw Hilda en zoon Hero runt hij zijn onderneming in Zuidbroek. Zij zorgen voor een bewerkbare kleiachtige bodem van het land door vruchtwisselingen van bieten, aardappelen en tarwe. En voor bloemranden om de percelen. “Hierdoor helpen de akkervogels, bijen, vlinders en hommels mij. Zij eten de luizen op, dus kan ik op
“Tarwe komt voornamelijk uit het oosten van Duitsland of de Oekraïne. Op zich niets mis mee, want daar schijnt de zon en door het landklimaat krijg je hoge opbrengsten. Maar vroeger groeiden in Nederland ook prima bakwaardige tarwerassen. Langzaam zijn deze verdwenen. Onder druk van de hogere opbrengsten, dus lagere prijzen uit het buitenland. Ondanks