Bij de bakker is altijd iets te beleven

Bekijk het nieuws

De bakker bakt van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn dus regelmatig nieuwtjes te delen.

Hollandsch Volkoren Vloer

Van Hollandsch bodem

Gebakken van lokale ingrediënten. Elk moment van de dag vers gebakken, speciaal voor jou.

Op zoek naar het meest smaakvolle brood

Samen met gepensioneerd bakkerijtechnoloog Andries Gort

Andries (89) is gepensioneerd bakkerijtechnoloog. Hij heeft na de tweede wereldoorlog meegewerkt aan de verandering van de bakkerij. Snellere processen: broodbakken kon wel binnen drie uur. En waarom?

Kwaliteit boven kwantiteit

Tarweras Acteur

Tsja, de opbrengst van de Acteur tarwe is lager dan de modernere rassen. Maar wij kiezen nu eenmaal voor kwaliteit boven kwantiteit.

Volkoren is van de volle korrel gemalen meel

Malen is vakmanschap

Jan is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen.

Hoe grover hoe gezonder

Als er één volkorenspecialist is, dan is het Flip wel!

Flip en Jos kunnen samen uren debatteren over de gezondheidsfuncties van volkorenbrood.

Hollandsch brood

Gebakken van lokale ingrediënten

De avonden worden weer langer, het bos ruikt naar bladeren, kaplaarsen aan en erop uit. Heerlijk de wind door je haren. Het is weer herfst!

Nog meer lokale oogst!

Groene goudreinet

De nieuwe oogst Hollandsche appels is weer binnen en die smaakt heerlijk!

Tompoucen

Vers krokant bladerdeeg met een tikje abrikozenjam, fondant en zelfgekookte gele roommmmm.

Met wat vanille bourbon en een streepje slagroom. Het beste begin van het weekend en daarom zijn ze alleen verkrijgbaar op vrijdag en zaterdag!

Een magazine vol van SMAAK

Najaarseditie 2020

Ontdek het recept en de werkwijze van Hollandsch Volkoren vloer, hoe ons brood een tweede leven krijgt en wat wij bakken met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw.

Ruby chocoladeletter

roze chocolade met een frisse smaak

Deze stoere letter is gemaakt van ruby: een roze chocolade met een frisse smaak. Deze kleur en smaak zijn niet afkomstig van kleur- en smaakstoffen, maar komen echt uit de ruby cacaoboon zelf.

Van Klaasje tot Speculaasje

Nog steeds volgens het recept van Dirk van Vessem

Onze speculaas is het resultaat van een perfecte, lokale samenwerking.