Bij de bakker is altijd iets te beleven

Bekijk het nieuws

De bakker bakt van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn dus regelmatig nieuwtjes te delen.

Een baguette kan altijd!

Maak kennis met onze limited edition

Limited edition!

De kroon op ons werk

Wij zijn gekozen door de organisatie van de Koning Willem 1 prijs tot een van de drie leukste en meest waardevolle MKB bedrijven van Nederland. Dit is een eer, niet alleen omdat de prijzen overhandigd door HM Koningin Maxima zijn, maar ook omdat dit heel bijzonder is voor een bakkerij. Wij zijn opgevallen door onze

Feestmoment jouw filiaal

Week 26 Donderdag 30 Juni 10-12 uur Bloemendaal Bloemendaalseweg 68 | Bloemendaal 12-14 uur Zandvoortselaan Zandvoortste laan 171 | Heemstede Vrijdag 1 Juli 10-12 uur Schalkwijk Mentonpassage 7 | Haarlem 12-14 uur Raadhuisstraat Raadhuisstraat 79 – 81 | Heemstede  Week 27 Donderdag 7 Juli 10-12 uur Zandvoort Grote krocht 7 | Zandvoort 12-14 uur Jan van Goyenstraat Jan van Goyenstraat 26

Werken in de gezelligste winkel in jouw buurt

Kom werken bij een van de leukste bedrijven van het land. Wat wij jou bieden? Gratis brood Goede verdiensten Flexibele werktijden De kans om door te groeien via ons eigen opleidingsprogramma

Haarlemmerhoutsnede aardbeien

Altijd goed voor vader en lekker voor de rest van de familie. Ons meest verkochte gebak en niet zonder rede. Deze krokante boterkoekbodem is gevuld met gele room, spijs en aardbeienkwarkbavaroise (van onze eigen Hollandsche aardbeien!) en afgetopt met slagroom. Hier wordt iedere vader blij van!

Making of Hollandsch Volkoren

HET GEHEIM VAN BAKKER GE

Hoe maakt Bakkerij van Vessem nu Hollandsch Volkoren? Het is een brood zonder ‘versnellers’ of andere broodverbetermiddelen. Bakkerij van Vessem gebruikt oude processen, zoals autolyse, bruhstucken, desem, no kneed, rijzen zonder rijskast, Maillard en bakken op steen. Dit zijn allemaal technieken die de smaak van het brood in positieve zin verbeteren. De belangrijkste ingrediënten? Tijd

Hoe grover, hoe gezonder

Volkorenzemelen zijn een onmisbaar onderdeel binnen ons huidige voedingssysteem

Voor de oorlog was volkorenbrood ‘arme luizenbrood’. De rijkeren en welgestelden aten liever wit brood. Hiervoor werd uit het meel de zemel gezeefd. Dan houd je bloem over en hier bak je witbrood van. Ook heel gezond, maar je mist dan wel de gezond- heidsaspecten van de Volkorenzemelen. “Volkorenzemelen zijn een onmisbaar onderdeel binnen ons

Mijn molen is het beste van twee werelden

met Jan Pot

Jan is een molenaar in hart en nieren. Hij is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen. En ja, malen is vakmanschap. Als je bij zijn molen ‘de Hoop’ in Kropswolde komt, valt direct op dat de wieken niet compleet zijn. Een wens volgens Jan,

‘De akkervogels, bijen en vlinders helpen mij’

Bernhard Prins, van Landbouwonderneming Prins Gastman VOF, is teler van 100 hectare in Groningen.

Samen met zijn vrouw Hilda en zoon Hero runt hij zijn onderneming in Zuidbroek. Zij zorgen voor een bewerkbare kleiachtige bodem van het land door vruchtwisselingen van bieten, aardappelen en tarwe. En voor bloemranden om de percelen. “Hierdoor helpen de akkervogels, bijen, vlinders en hommels mij. Zij eten de luizen op, dus kan ik op

Het meest  smaakvolle  brood  met Andries Gort 

“Het belangrijkste verschil zit ‘m in het hoofdingrediënt tarwe en het proces, waarbij tijd een tweede kostbaar  ingrediënt is” 

“Tarwe komt voornamelijk uit het oosten van Duitsland of de Oekraïne. Op zich niets mis mee, want daar schijnt de zon en door het landklimaat krijg je hoge opbrengsten. Maar vroeger groeiden in Nederland ook prima bakwaardige tarwerassen. Langzaam zijn deze verdwenen. Onder druk van de hogere opbrengsten, dus lagere prijzen uit het buitenland. Ondanks