De bakker bakt van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn dus regelmatig nieuwtjes te delen.
Tegen inlevering van 130 puntjes van de vriendenpas krijg je een gratis feestelijk blik mee naar huis! Dat is nog eens genieten deze feestdagen. Geen vriendenpas? Geen probleem, wij delen ze deze laatste periode van het jaar gratis uit en het blik is ook voor 13 euro te koop.
We staan er niet altijd bij stil, maar een banketstaaf is toch echt iets anders dan een roomboter amandelstaaf. De eerste is van banketspijs gemaakt. Een mengsel van sojabonen, suiker en bittere pitten. De amandelstaaf wordt gemaakt van amandelspijs van amandelen, suiker, ei en citroen. En bakker Jos heeft met de fabrikant van de spijs afgesproken dat het aandeel amandelen hoger moet zijn dan het aandeel suiker. Hierdoor smaakt de roomboter amandelstaaf van bakkerij van Vessem minder zoet. Het bladerdeeg wordt uiteraard gemaakt met echte roomboter. Hiervan rollen de bakkers een grote plak en rollen de amandelspijs in het midden. Het bakken moet niet te kort en niet te lang zijn. De amandelstaaf moet heerlijk krokant bladerdeeg hebben, met heerlijke malse spijs in het midden. Vakmanschap ten top!
Bewaartermijn: Een week, mits voor het nuttigen 5 min in oven van 160 graden.
Wij maken van de allerbeste marsepein deze handgemaakte hutspot. Stukjes wortel, prei, aardappel en spekjes zorgen voor een kleurrijk en smakelijke aanvulling op tafel. De marsepein is minder zoet en van de allerbeste kwaliteit. Normaal wordt deze alleen voor bonbons gebruikt, wij maken hier deze lekkernij van.
Bewaartermijn: Zeker nog enkele weken na Sint avond. Door het lage aandeel suiker en hoge aandeel amandel blijft dit lekker zacht.
Pepernoten worden gemaakt van roggebloem, suiker en honing. De bakkers maken eerst een basisdeeg, welke de volgende dag vermengd wordt met de taai-taai kruiden. Als basis hiervoor gebruiken wij speculaaskruiden. Dit is een mix van verschillende kruiden, voornamelijk anijs, kaneel, nootmuskaat, gember en kardemom die worden gemengd in een bepaalde verhouding.
Bewaartermijn: Dit product blijft in de zak zeker een week nog smaakvol.
Er zijn twee soorten speculaasjes die wij bakken, de mini variant en de normale speculaasjes. Met amandeltjes door het deeg, voor net even die lekkere bite. Als basis hiervoor gebruiken wij speculaasdeeg met speculaaskruiden van de firma Polak. Bakker Jos doet al lang zaken met deze firma en heeft afspraken gemaakt over de herkomst en winning van de kruiden uit verschillende plantages over de wereld. De verschillende kruiden, voornamelijk kaneel, nootmuskaat, gember en kardemom worden gemengd in een bepaalde verhouding. Deze vormen de basis smaak van het deeg. Uiteraard wordt dit aangevuld met basterdsuiker, roomboter, tarwebloem en bakpoeder.
Roomborstplaat wordt gekookt van slagroom, suiker en een smaakje, zoals echte bourbon vanille, mokka of chocolade. We maken de borstplaat iedere dag vers, en dat proef je. Echte borstplaat smaakt namelijk niet zo zoet, en smelt op je tong.
Het beste is om de borstplaatjes te bewaren in een bakje op een vrij koele plaats. Na een paar dagen gaat de borstplaat ‘uitkristalliseren’. Op zich niets mis mee, hij blijft even lekker, het ziet er alleen iets minder aantrekkelijk uit.
Echt een lekkernij die niet mag ontbreken in de heerlijke maand december. Als basishiervoor gebruiken wij speculaasdeeg met speculaaskruiden van de firma Polak. De verschillende kruiden, voornamelijk kaneel, nootmuskaat, gember en kardemom worden gemengd in een bepaalde verhouding. Deze vormen de basis smaak van het deeg. Uiteraard wordt dit aangevuld met basterdsuiker, roomboter, tarwebloem en bakpoeder.
Dit smakelijke deeg wordt uitgerold tot een grote plak, waarin de bakkers een ‘pil’ amandelspijs rollen. Een pil is in dit geval een lange rol spijs. Na het rollen gaan er zoveel amandeltjes over, dat ze er bijna van af vallen. Want als je dan toch een stukje speculaas neemt moet het ook wel héééél lekker zijn!
Bewaartermijn: Een week.
Gedurende de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden. Zo kunnen ook onze collega’s met familie en vrienden zijn op deze speciale familiedagen.
1e kerstdag – alle winkels gesloten
2e kerstdag – Maasstraat, Kleverpark, Bennebroek, Zandvoortselaan, Zandvoort en Bloemendaal geopend van 8.00 – 13.00 uur met een aangepast assortiment
1 januari – alle winkels gesloten
Smakelijke feestdagen!
Deze heerlijke zoete broodjes worden standaard gemaakt in de cinnamon variant en daarnaast hebben we een wisselende smaak. Het broodje is in de basis gemaakt van croissantdeeg. De cinnamon roll is uiteraard gevuld met kaneel en ook een beetje abrikozenmoes. De roll wordt afgemaakt met fondant. De smaak die wij op dit moment extra voeren is de speculaas roll, deze roll heeft een topping van speculaas kruimels. Smullen!