De bakker bakt van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn dus regelmatig nieuwtjes te delen.
Gedurende de maand januari zijn wij iedere zondag een uurtje langer open en bakken wij heerlijke producten voor de lunch en het diner. Op maandag gaan we iets eerder dicht, namelijk om 14 uur. Heb jij onze nieuwe foccacia al geproefd die wij op zondag rond 12 uur bakken?
Het is de week van het brood, met landelijk heel veel informatie en vooral volkorenbrood onder de aandacht. Ons verse volkorenbrood bevat niet alleen superveel vezels, maar ook eiwitten, vitamines en mineralen. Onmisbaar in je voedingspatroon dus! We bakken onze volkorenbroden grof en fijn. Zo bakken we voor ieder wat wils, want iedereen heeft soms
Eerst maar even uitleggen wat volkoren is. Van de volle tarwekorrel malen wij volkorenmeel. Hier zit dus nog de schil van de korrel, de vezel, in vermengd. Zeef je deze hieruit, dan spreekt de bakker over bloem. Van volkorenmeel bakken wij volkorenbrood. De vezels zijn onmisbaar in ons voedingspatroon. Dit is wetenschappelijk bewezen. Als je
Volkoren wordt niet alleen gemalen van tarwe, maar ook van bijvoorbeeld spelt, boekweit, gerst en rogge. Allemaal graansoorten die wij graag gebruiken in onze broodsoorten. Iedere soort vraagt om specifieke teeltomstandigheden. Zo heeft bijvoorbeeld durum heel veel zonuren nodig. Deze soort gedijt daarom het beste in het uiterste zuiden van Italie. Hier wordt bijvoorbeeld foccacia
Wij zijn gekozen door de organisatie van de Koning Willem 1 prijs tot een van de drie leukste en meest waardevolle MKB bedrijven van Nederland. Dit is een eer, niet alleen omdat de prijzen overhandigd door HM Koningin Maxima zijn, maar ook omdat dit heel bijzonder is voor een bakkerij. Wij zijn opgevallen door onze
Hoe maakt Bakkerij van Vessem nu Hollandsch Volkoren? Het is een brood zonder ‘versnellers’ of andere broodverbetermiddelen. Bakkerij van Vessem gebruikt oude processen, zoals autolyse, bruhstucken, desem, no kneed, rijzen zonder rijskast, Maillard en bakken op steen. Dit zijn allemaal technieken die de smaak van het brood in positieve zin verbeteren. De belangrijkste ingrediënten? Tijd
Voor de oorlog was volkorenbrood ‘arme luizenbrood’. De rijkeren en welgestelden aten liever wit brood. Hiervoor werd uit het meel de zemel gezeefd. Dan houd je bloem over en hier bak je witbrood van. Ook heel gezond, maar je mist dan wel de gezond- heidsaspecten van de Volkorenzemelen. “Volkorenzemelen zijn een onmisbaar onderdeel binnen ons
Jan is een molenaar in hart en nieren. Hij is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen. En ja, malen is vakmanschap. Als je bij zijn molen ‘de Hoop’ in Kropswolde komt, valt direct op dat de wieken niet compleet zijn. Een wens volgens Jan,
Samen met zijn vrouw Hilda en zoon Hero runt hij zijn onderneming in Zuidbroek. Zij zorgen voor een bewerkbare kleiachtige bodem van het land door vruchtwisselingen van bieten, aardappelen en tarwe. En voor bloemranden om de percelen. “Hierdoor helpen de akkervogels, bijen, vlinders en hommels mij. Zij eten de luizen op, dus kan ik op