Hollandsch Brood

Ons Hollandsch brood wordt gebakken van lokale ingrediënten

Gronings graan gemalen door de Groningse molenaar, met grove zemel. Dit brood is handgemaakt op basis van desem voor een extra gezonde stofwisseling en wordt gebakken op de stenen vloer in onze bakkerij. De bloemenranden rondom onze akkers zorgen voor behoud van onze bijenpopulatie; zo draagt dit brood bij aan een grotere biodiversiteit. 

Wij bakken speciaal voor jou het meest smaakvolle brood! 

Hollandsch brood en allergenen 

Bevat tarwegluten. Zonder broodverbetermiddelen, vrij van additieven, gist en lactose. Ben je licht gevoelig voor tarwegluten? Probeer Hollandsch Volkoren Spelt 

(niet geschikt voor tarwevrij). 

Het bakkersgeheim om Hollandsch brood langer knapperig vers te houden? 

Neem het brood ongesneden mee en snij het brood zelf met een echt Van Vessem broodmes. 

Bewaar het brood ongesneden in papier en sluit de zak met onze broodzakclip. 

Ongesneden invriezen kan, rustig ontdooien en/of na een dag: een ‘piep’ in een oven gedurende 8 minuten op 180 graden. 

Hollandsch brood hebben wij ook in de smaken: 

*Hollandsch Meergranen Vloer 

50% volkoren uit Groningen, 50% bloem uit Groningen, zaden, pitten, desem en een pietsje zout 

*Hollandsch Volkoren Spelt (zonder tarwe) 

60% spelt, 20% haver, 20% rogge, desem en een pietsje zout 

*Hollandsch Wit

100% bloem uit Groningen, desem en een pietsje zout.

*Hollandsch Volkoren Vloer

100% volkoren uit Groningen, desem en een pietsje zout.