Bij de bakker is altijd iets te beleven

Bekijk het nieuws

De bakker bakt van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn dus regelmatig nieuwtjes te delen.

Stok-brood speciaal voor de stoere papa’s

Speciaal voor Vaderdag hebben wij speciale broodmix zakken om samen stok-brood te bakken boven de BBQ of vuurkorf! Dat is toch het mooiste wat er is? Samen bij het vuur, deeg maken en bakken maar! De broodmix zakken komen uit Groningen waar de tarwe ook lekker op Nederlandse bodem verbouwd wordt. Enige wat je nog even erbij moet halen is een bamboestok, bezemsteel of tak.

De bakker bakt elk uur vers brood

“Brood is meer dan een sneetje bij ontbijt of lunch.”

Bakkerij van Vessem bestaat al sinds 1907 en vele generaties zijn ons voorgegaan  Hoe fijn is het dat brood van bakkerij van Vessem ook een moment van rust is, een beloning na hard werken of een moment van thuiskomen ver weg van huis, en wie is er niet opgegroeid met brood van Bakkerij van Vessem?

Aardbeien, aardbeien, aardbeien

Yes, het is weer aardbeientijd! Veel favorieten maken daarom een comeback:

Aardbeiensnede
Aardbeientaartje (vrijdag, zaterdag en zondag)

Heerlijk seizoentje dit hoor!

Pindarocks

Heel leuk om cadeau te geven maar ook zeker om op te eten. Maar hey, het één sluit het ander niet uit toch? We hebben ze in de smaakjes karamel-zeezout, melk en puur.

Het meest  smaakvolle  brood  met Andries Gort 

“Het belangrijkste verschil zit ‘m in het hoofdingrediënt tarwe en het proces, waarbij tijd een tweede kostbaar  ingrediënt is” 

“Tarwe komt voornamelijk uit het oosten van Duitsland of de Oekraïne. Op zich niets mis mee, want daar schijnt de zon en door het landklimaat krijg je hoge opbrengsten. Maar vroeger groeiden in Nederland ook prima bakwaardige tarwerassen. Langzaam zijn deze verdwenen. Onder druk van de hogere opbrengsten, dus lagere prijzen uit het buitenland. Ondanks

Hollandsch Brood

Ons Hollandsch brood wordt gebakken van lokale ingrediënten

Gronings graan gemalen door de Groningse molenaar, met grove zemel. Dit brood is handgemaakt op basis van desem voor een extra gezonde stofwisseling en wordt gebakken op de stenen vloer in onze bakkerij. De bloemenranden rondom onze akkers zorgen voor behoud van onze bijenpopulatie; zo draagt dit brood bij aan een grotere biodiversiteit.  Wij bakken

Hollandsch Volkoren bij jouw bakker

Van hollandsch bodem

Gebakken van lokale ingrediënten. Elk moment van de dag vers gebakken, speciaal voor jou. Ons Hollandsch Volkoren Vloer brood wordt gebakken van lokale ingrediënten, Gronings graan gemalen door de Groningse molenaar, met grove zemel en op basis van desem voor een extra gezonde stofwisseling, handgemaakt en gebakken op de stenen vloer in onze bakkerij, en gezond

Op zoek naar het meest smaakvolle brood

Samen met gepensioneerd bakkerijtechnoloog Andries Gort

Andries (89) is gepensioneerd bakkerijtechnoloog. Hij heeft na de tweede wereldoorlog meegewerkt aan de verandering van de bakkerij. Snellere processen: broodbakken kon wel binnen drie uur. En waarom? Bakker Jos en Andries Gort kennen elkaar al jaren. Andries (89) is gepensioneerd bakkerijtechnoloog. Hij heeft na de tweede wereldoorlog meegewerkt aan de verandering van de bakkerij.

Kwaliteit boven kwantiteit

Tarweras Acteur

Tsja, de opbrengst van de Acteur tarwe is lager dan de modernere rassen. Maar wij kiezen nu eenmaal voor kwaliteit boven kwantiteit. Bernhard Prins is samen met zijn gezin teler op zijn land van 100 hectare in Groningen. Hij zorgt voor een bewerkbare kleiachtige bodem van zijn land door vruchtwisselingen van bieten, aardappelen en tarwe.

Volkoren is van de volle korrel gemalen meel

Malen is vakmanschap

Jan is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen. Jan is een molenaar in hart en nieren. Hij is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen. En ja, malen is vakmanschap. Als je bij zijn

Hoe grover hoe gezonder

Als er één volkorenspecialist is, dan is het Flip wel!

Flip en Jos kunnen samen uren debatteren over de gezondheidsfuncties van volkorenbrood. Flip is gepensioneerd bioloog, met als specialisme volkorenvezels. Hij is jaren directeur geweest van het Nederlands Bakkerij Centrum en kent bakker Jos al jaren. Inmiddels heeft Flip het roer totaal omgegooid en is zelfvoorzienend boer. Jos wil graag dat zijn kennis geborgd wordt,

Vriendenpas