De bakker bakt van zonsopkomst tot zonsondergang. Er zijn dus regelmatig nieuwtjes te delen.
Volkorenproducten bevatten veel eiwitten, vezels en koolhydraten. Die dragen niet alleen bij aan spieropbouw en -herstel, maar zorgen ook voor een volwaardige en gezonde basis voor je maaltijden. Wij bakken de allerlekkerste volkorenproducten voor jou en nog veel meer lekkere en gezonde producten. Geniet ervan!
Edwin Smits is de eigenaar van groentekwekerij Smits uit het Gelderse De Heurne (gemeente Aalten). Zij beschikken over verschillende percelen, en Edwin is onderscheidend door zijn duurzaam ondernemen en persoonlijk contact met zijn klanten. Hij levert hoge kwaliteit groenten, en speciaal voor bakkerij van Vessem teelt hij 12.500 kg Nederlandse pompoenpitten. Hoe lokaal wil jij
Pompoenpitten zijn klein, maar zitten bomvol voedingsstoffen. Een kleine portie levert een substantiële hoeveelheid vetten, magnesium en zink. Hierdoor zijn pompoenpitten in verband gebracht met meerdere gezondheidsvoordelen. Ze zijn goed voor het hart, de prostaat en bieden bescherming bij bepaalde vormen van welvaartsziektes. De combinatie van volkoren brood en pompoenpitten is uiteraard ideaal. Wij verkopen ook bakjes pompoenpitten van
Bakkerij van Vessem bestaat al sinds 1907 en vele generaties zijn ons voorgegaan Hoe fijn is het dat brood van bakkerij van Vessem ook een moment van rust is, een beloning na hard werken of een moment van thuiskomen ver weg van huis, en wie is er niet opgegroeid met brood van Bakkerij van Vessem?
Een verse baguette met roomboter en echte confiture: da’s pas smullen. Theo van Woerkom’s confituren is een ambachtelijke jammakerij in het hart van de Betuwe waar volgens oud familierecept confituren worden bereid. Deze jammakers doen dit handmatig, koken in open ketels en maken gebruik van uitsluitend de beste grondstoffen, zonder kunstmatige toevoegingen. Wij hebben een
“Tarwe komt voornamelijk uit het oosten van Duitsland of de Oekraïne. Op zich niets mis mee, want daar schijnt de zon en door het landklimaat krijg je hoge opbrengsten. Maar vroeger groeiden in Nederland ook prima bakwaardige tarwerassen. Langzaam zijn deze verdwenen. Onder druk van de hogere opbrengsten, dus lagere prijzen uit het buitenland. Ondanks
Gronings graan gemalen door de Groningse molenaar, met grove zemel. Dit brood is handgemaakt op basis van desem voor een extra gezonde stofwisseling en wordt gebakken op de stenen vloer in onze bakkerij. De bloemenranden rondom onze akkers zorgen voor behoud van onze bijenpopulatie; zo draagt dit brood bij aan een grotere biodiversiteit. Wij bakken
Gebakken van lokale ingrediënten. Elk moment van de dag vers gebakken, speciaal voor jou. Ons Hollandsch Volkoren Vloer brood wordt gebakken van lokale ingrediënten, Gronings graan gemalen door de Groningse molenaar, met grove zemel en op basis van desem voor een extra gezonde stofwisseling, handgemaakt en gebakken op de stenen vloer in onze bakkerij, en gezond
Andries (89) is gepensioneerd bakkerijtechnoloog. Hij heeft na de tweede wereldoorlog meegewerkt aan de verandering van de bakkerij. Snellere processen: broodbakken kon wel binnen drie uur. En waarom? Bakker Jos en Andries Gort kennen elkaar al jaren. Andries (89) is gepensioneerd bakkerijtechnoloog. Hij heeft na de tweede wereldoorlog meegewerkt aan de verandering van de bakkerij.
Tsja, de opbrengst van de Acteur tarwe is lager dan de modernere rassen. Maar wij kiezen nu eenmaal voor kwaliteit boven kwantiteit. Bernhard Prins is samen met zijn gezin teler op zijn land van 100 hectare in Groningen. Hij zorgt voor een bewerkbare kleiachtige bodem van zijn land door vruchtwisselingen van bieten, aardappelen en tarwe.
Jan is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen. Jan is een molenaar in hart en nieren. Hij is nog de enige molenaar in Nederland met een officieel diploma dat je vroeger in Wageningen kon behalen. En ja, malen is vakmanschap. Als je bij zijn
Flip en Jos kunnen samen uren debatteren over de gezondheidsfuncties van volkorenbrood. Flip is gepensioneerd bioloog, met als specialisme volkorenvezels. Hij is jaren directeur geweest van het Nederlands Bakkerij Centrum en kent bakker Jos al jaren. Inmiddels heeft Flip het roer totaal omgegooid en is zelfvoorzienend boer. Jos wil graag dat zijn kennis geborgd wordt,