Persbericht

Haarlem, 12 september 2023

Zaterdag 09 september is de staking ten einde gekomen. Hiermee is nog geen nieuwe afspraak afgedwongen, Jos Huybregts wacht hiervoor de onderhandelingen van vakbonden en brancheorganisatie af. Zij zullen met een goede overeenkomst komen en niet alleen een afspraak voor de medewerkers van bakkerij van Vessem.

Wij kunnen nu gelukkig weer rekenen op de steun van alle bakkers, aldus Jos Huybregts. Ik begrijp dat voor hen alles duurder wordt, maar ook het geheel, de ambachtelijke bakkers branche moet gezond, vitaal en aantrekkelijk zijn, ook voor jonge aanwas. Na de energiecrisis en stijgende tarweprijzen door oorlog in Oekraïne moeten wij goed nadenken wat een duurzame loonsverhoging en arbeidsvoorwaarden kunnen zijn. Er mogen niet nog meer ambachtelijke, familiebedrijven ten onder gaan aan een wellicht te hoge prijsverhoging.

Aankomende donderdag is er in de bakkerij een bijeenkomst waarbij medewerkers gehoord kunnen worden. Het is voor te stellen dat de staking ook een mentale impact heeft, en om deze reden is er een vertrouwenspersoon aangesteld waar medewerkers hun emoties kunnen delen. Het is taak om snel het vertrouwen onderling te herstellen, en weer de mooiste taartjes en broodjes te bakken.

Wij hebben alle vertrouwen erin dat de medewerkers begrip voor elkaar kunnen uitspreken, en kijken dan vooruit naar de toekomst. Wij sluiten het dan af als een leerzame periode voor ons en wachten dan vervolgens af wat de uitslag wordt van de bonden en onze brancheorganisatie. De bonden en branchorganisatie moeten goed afwegen wat de belangen zijn voor alle partijen om de branche gezond te houden, ook de kleinere ambachtelijke bakkerijen.

www.bakkerijvanvessem.nl

Voor meer informatie neem contact op met Anne Overmeer – 0620230350

 

Over bakkerij van Vessem

Bakkerij van Vessem is een familiebedrijf gevestigd in Haarlem. Een ambachtelijke bakkerij sinds 1907 met 17 eigen winkels.

In de branche is het bedrijf en de inzet van eigenaar Huybregts niet onbekend. In 2022 is van Vessem genomineerd voor beste MKB-bedrijf van Nederland, Stichting Koning Willem I Prijs. Hiermee behaalde zij de finale met twee andere genomineerde.

Ook in de ambachtelijke branche zijn de verdiensten van Huybregts groot. The Bakery Institute opgericht, grondlegger van True Pricing in de keten en aanvoerder voor transparantie in de keten.

Van Vessem kenmerkt zich door haar sociale beleid. Langdurige duurzame inzetbaarheid van de medewerker staat hierbij voorop. Elke medewerker heeft recht op een vitaliteitsprogramma en/of eigen opleidingsbehoeften en ontwikkelingsmogelijkheden.

Van Vessem is een bedrijf met een zogenoemde platte organisatiestructuur. Ieder zijn eigen verantwoordelijkheid en geen management. Open deuren beleid en inspraak op processen.

Vriendenpas