Hollandsch Volkoren Spelt

€ 3,50

Dit is een broodje op basis van drie biologische granen namelijk spelt, haver en rogge. Dit brood wordt met de hand gemaakt en krijgt een rijsproces van 24 uur. Dit lange fermentatieproces zorgt voor een betere opname van voedingstoffen, vitaminen en mineralen. Bijzonder is dat het meel dat wij gebruiken wordt gemalen in onze winkel in de Maasstraat in Amsterdam. De natuurlijke hoeveelheid vezels zorgt dat je langer verzadigd bent en je darmen optimaal werken. De granen komen uit Zuid-Duitsland.

Informatie:

Ingrediënten

spelt (TARWE), volkorenspeltmeel (TARWE), zonnebloempitten, ROGGE (gepoft), speltbloem (TARWE), HAVER, bakkerszout, zuurdesem, kaliumjodide

Allergenen

Gluten bevattende granen, Tarwe, Rogge, Haver

Bewaaradvies

Het beste advies is om dit brood lekker vers te eten. Het brood is niet geschikt voor de koelkast en/ of vriezer. De korst is de beschermlaag van dit kwetsbare, natuurlijke brood dus lekker thuis snijden is absoluut aan te raden! Het brood een dagje later eten is geen probleem zorg dan dat het brood bewaard wordt in een gesloten papieren zak en nog even een piepje in de oven krijgt.

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram

OmschrijvingWaarde
Energie (KJ)1166KJ
Energie (Kcal)279Kcal
Eiwit6.295g
Koolhydraten29.829g
- Suikers0.253g
Vetten7.114g
- Verzadigd0.679g
Voedingsvezels4.447g
Zout0.869g